Seksualiteit en intimiteit

Als haptotherapeut met een post-HBO opleiding seksuologie begeleid ik mensen met klachten rond seksualiteit en intimiteit.

Haptonomie gaat om voelen en jezelf (durven) zijn. Datzelfde geldt voor seks. Prettige seks en kunnen voelen horen bij elkaar. Met of zonder partner. Fijne seks mét een partner vraagt dat je je bloot durft te geven, letterlijk en figuurlijk. Durf je kenbaar te maken wat je fijn vindt? Wat niet zo fijn is? Kun je genieten zonder steeds bezig te zijn met de ander of aan iets anders te denken?

Seksuele klachten kunnen te maken hebben met problemen met voelen en/of het kenbaar maken van gevoelens. In de intake kijken we of dit bij jou speelt. Als dit zo is onderzoeken we wat prettige seks in de weg staat. Dat kunnen eerdere negatieve ervaringen zijn of denkbeelden die niet kloppen. Je leert om contact te maken met je eigen gevoel en lichaam en wat ervoor nodig is om contact te maken met een ander. Dat helpt om je vrijer te voelen in seksueel contact en om te ontdekken hoe je er meer plezier aan kunt beleven.