Haptotherapie

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld om op ons gevoel te vertrouwen. Toch is dat precies wat we vaak niet kunnen. Je voelt dat je iets (niet) wilt, maar je denkt dat het niet kan, mag of hoort.

Als we niet trouw zijn aan onszelf, komen we in de knoop. Je relatie loopt niet, je werk wordt een worsteling, je krijgt lichamelijke klachten. Gevoelens van onvrede, onzekerheid, niet lekker in je vel zitten, stress, piekeren, somberheid, angst, moeilijk los kunnen laten, of het gevoel hebben dat je leven aan je voorbij gaat; vaak zijn ze het gevolg van genegeerde of veronachtzaamde gevoelens.

Als haptotherapeut begeleid ik je bij het leren te vertrouwen op wat je voelt. Je gaat luisteren naar de gevoelens die er zijn. Je gaat gevoelens erkennen. Kijken naar hun betekenis. In je dagelijks leven ga je uitproberen of je gevolg kunt geven aan wat je voelt. Lukt je dat, dan kom je meer in balans.

‘Ik heb wezenlijke dingen geleerd. Zo ‘basis’ dat je zou zeggen dat je dat wel in je eentje kunt leren. Niets is minder waar.’