Het lichaam wijst de weg

Je lichaam drukt uit hoe je innerlijk bent. Via je lichaam kom je veel te weten over jezelf. Ben je afwachtend of storm je erop af? Neig je meer naar samenzijn of kies je voor alleen? Je lichaam liegt niet. Hoe je bent, hoe je beweegt en waar je beweging stagneert, ontdek je doordat ik je vraag naar je ervaring. Wat voel je van je lichaam? Hoe het is het om afstand te houden van mij? Hoe is het om dichtbij te zijn? Bij haptotherapie word je letterlijk aangeraakt. Het gaat om een aanraking vanuit respect voor wie je bent. Zo’n aanraking bevestigt je in je bestaan. En verbindt. Je voelt dat je er niet alleen voor staat. Samen maakt sterk. Denk maar aan het effect van een bemoedigend schouderklopje of een troostende arm.

Het lichaam is wijs. Het geeft feilloos aan hoe je bent
en hoe je in het leven staat.
Het laat je weten wat je nodig hebt.

Als je bent vastgelopen kun je aan je lichaam merken hoe je in beweging kunt komen. Een steuntje in de rug kan helpen iets moeilijks toch te doen. Tegen een ander aanleunen kan het gevoel geven ‘even niets te moeten’. Voor ieder mens is dat anders. Je gaat leren wat er nodig is om een nieuwe stap te kunnen zetten. Bij wie in je omgeving je dat steuntje letterlijk of figuurlijk kunt halen.
Tijdens deze ontdekkingstocht begeleid ik je. Vertrekpunt van haptotherapie is dat je anderen nodig hebt voor je welbevinden en om je te ontwikkelen. Je kan en hoeft het niet alleen te doen.